Saturday, January 11, 2014

Szállásunk az első egy hónapban

A szállásunk Sanur közepén található. A főúttól kicsit távolabb, közepesen zegzugos útvonalon érhető el. Egy nagy pálmafás, virágos kertben öt kisebb-nagyobb kunyhó fekszik, abból okkupálunk egyet.

A kunyhónk egyébként nagyon aranyos: négy ajtaja van szemből, a két középső a két fürdőszoba ajtaja, a szobából is be lehet menni, de kintről is. A bal oldali szélső ajtó Gyuláéké, a jobboldali a miénk. A szoba három oldalról ablak, padlótól a plafonig, a negyedik fala a fürdő oldali. A fürdőszobák teteje egybe van nyitva, tisztán hallani, mi zajlik a másik fürdőben. A zuhany egy része a szabad ég alatt van, tehát ha esik az eső, akkor duplán fürdesz. Egyébként is vicces, hogy pálmafa alatt, lapulevelek mellett zuhanyzol. A tető gyékény, olyan szépen kopognak az esőcseppek rajta, mint régen a szobám tetején. Jó így elaludni.



A "nappali és ebédlő" rész külön épület. Fala nincs, de van benne három hencser, amin lehet heverészni, egy kör alakú asztal, hűtő és egy tálaló pult. Tartozik hozzá egy medence is, ami C alakban körbeöleli a nappali első részét.


A konyha szintén külön épület, egész jól felszerelt, pont, ahogy egy egyszerű konyhához illik. Tojásrántotta készítésére kifejezetten alkalmas a tűzhely. Az edények cseppet leharcoltak, de találtunk egy jó állapotú wokot, abban készült a rántotta.

No comments:

Post a Comment