Saturday, February 8, 2014

Grillcsirke vs Mandulás csokitorta

Rengeteg helyre rohangáltunk ma ügyet intézni, vásárolni, válogattunk, egyeztettünk és főleg kerestünk: áruházat, turmixot (hogy otthon is tudjunk fincsi gyümölcslevelet csinálni - Bali style), törülközőt, tányérokat és még egy halom cuccot. Mire végeztünk a mai utolsó feladattal, már este fél kilenc volt, régen besötétedett és a lányok jelezték, hogy farkaséhesek.

Gondolkodtunk, mi lenne jó vacsorára, amit nagyon gyorsan asztalra tehetünk. A főzzünk mi ötletet villanásnyi idő alatt elvetettük. Jó ötletnek tűnt viszont és pont útba is esett hazafelé menet a tőlünk két utcányira lévő grillcsirkés hely. Már lemeóztuk őket, fincsi pipit sütnek, nem fogunk zsákbamacskát húzni velük. Ebben gyorsan megegyeztünk, hazafelé ott megállunk, kaja letudva. Így is tettünk, satufék a bolt előtt, kiugrottunk, irány pipit szerezni...

Ám ekkor jött a szomorú hír: mára minden grillpipit eladtak, jöjjünk holnap... Ez azért is cikkancs, mert akkor nem nagyon van egyéb kaja ötlet, aminek beszerzése két utca távolság alatt abszolválható. Ahogy lassan csorgunk tovább az utcán, láttunk egy picike boltot Warung (Étterem) felirattal és még jól, tisztának is nézett ki! Marcival egyszer már korábban megnéztük, hogy itt péksütiket sütnek. Veszíteni valónk nincs alapon megálltunk és bementünk. És milyen jól tettük! Este kilenckor még sültek a torták, édes süteményillat áradt a kis boltban.

Magunkhoz is ragadtunk egy mandulaforgáccsal megszórt, csokis márványos nagy tortát, ami még meleg volt! Langyos tejjel vagy hideg kakaóval, kinek hogy tetszik, fenséges vacsora lett belőle és még maradt holnap reggelire is! :)



No comments:

Post a Comment