Thursday, February 6, 2014

Reggeli a piacról

Ma sem terveztük, hogy piacra megyünk, de korán indultunk otthonról, nem reggeliztünk rendesen (értsd: nem reggeliztünk egyáltalán) és mire Klungkungba értünk, mai első megnézendő látványosságunk színhelyére, már nagyon éhesek voltunk.

A parkolóőr kötelező és államilag jóváhagyott „korrumpálása” és az autó parkolóban történő elhelyezése után, már éppen indultunk volna a látványosság bejárata felé, amikor látjuk, hogy a parkoló végében piac található. Ha már itt vagyunk, nézzünk be, milyen portékát kínálnak itt megvételre! - felkiáltással és nem utolsó sorban abban a reményben, hogy valami rögtön fogyasztható élelmiszert is találunk, beléptünk a piac területére.

Első körben gyékény alapanyagból font mindenféle árut, kelmét, kerti szerszámot (sarló, kés, kisbalta) találtunk. Majd átértünk a zöldséges - virágos - kajás részre. Találtunk rizsből készült kúp, tál és amorf formájú, száraz, kemény, egyébként ehetőnek tűnő valamiket. Viszont azt az ötletet, hogy ebből legyen reggelink, gyorsan elvetettük. Pár perces nézelődés után, végül találtunk egy standot, ahol fincsinek tűnő cuccoktól roskadozott az asztal.


Továbbra sem tudjuk, hogy mik voltak ezek, de a) ehetőnek tűntek, b) jó illatuk volt, c) sokan vettek belőlük. Vettünk egy-egy darabot mindből, ami hirtelen megtetszett. Annyi tuti, hogy rizsből készültek, édesek voltak és csúcs finomak! A rózsaszín pudingszerű még meleg volt a banánlevélben. :)


No comments:

Post a Comment