Az alcím akár az is lehetne: Sunday - Pancake day. :)
Mitől különleges? Tulajdonképpen semmitől. Mondjuk rizsliszttel készül, de csak azért mert nincs más. Ha nagyon körbenézünk a bolt polcain, találhatunk kukoricalisztet is, de abból inkább nem csinálnánk palacsintát. Sima ásványvíz van benne, mert buborékosat elvétve kapni Balin. Ha van is egy-két üveg, akkor az San Pellegrino és az ára egy kisebb fényűzéssel egyenlő...
Mitől különleges? Tulajdonképpen semmitől. Mondjuk rizsliszttel készül, de csak azért mert nincs más. Ha nagyon körbenézünk a bolt polcain, találhatunk kukoricalisztet is, de abból inkább nem csinálnánk palacsintát. Sima ásványvíz van benne, mert buborékosat elvétve kapni Balin. Ha van is egy-két üveg, akkor az San Pellegrino és az ára egy kisebb fényűzéssel egyenlő...
Marci már tökélyre
fejlesztette a palacsintakészítés művészetét, de mint minden nagy chef, ő is szívesen átengedi a részletmunkákat, mint pl. a palacsintatészta elkészítésének feladata.
A sütés már kizárólag az ő területe!
Februárban legalább öt boltban
kerestünk palacsintasütőt, de nem találtunk mást, csak magas pereműt. Abból
vettünk is kettőt egyéb sütési célokra. Gyakorlati tapasztalat, hogy palacsintára
nem jó, nehézkes benne a művelet, folyton visszatekeredik a tészta széle. De múlt
szombaton olyan dolog történt, ami még nem: találtunk rendes, alacsony peremű
palacsintasütőt! Mivel annyi volt belőle, hogy még el is adtak, vettünk egyet
próbaképpen. Vasárnap este Marci már három palacsintasütővel zsonglőrködött a
konyhában. És ma este is palacsinta lesz!
No comments:
Post a Comment