Nem is olyan régen, egy szombat este magyar este volt nálunk, na nem csak azért mert 5 magyar és 3 nem
magyar vett részt rajta (bár az egyik nem magyar is felvidéki szlovák volt,
Peter, aki ért magyarul), hanem mert mi főztünk Marcival - ebben sincs semmi
különleges, mindig mi főzünk. De mit főztünk! Csirkepaprikást és hortobágyi húsos
palacsintát. Hoppá-hoppá!
Még az augusztusi
welcome partinkon ígértük meg a nem magyaroknak, hogy hamarosan csinálunk
valami ilyesmit. A hamarosanra eddig kellett várniuk, mert nekünk kellett ez a
kis idő arra, hogy felderítsük az alapanyag és hozzávaló frontot, elég
magabiztosak legyünk és meg merjük kínálni a magyar konyha eme két remekével
azokat, akik ilyesmit eddig még hírből sem ismertek.
A csirkepaprikáshoz
fincsi hazai pirospaprikát használtunk. Hosszas keresés után végül csak találtunk
búzalisztet a szupermarketben (alsó polcon eldugva), amiből Marci szaggatott
egy nagyobb mennyiségű galuskát is egy a mennyiséggel fordítottan arányos
méretű, értsd tenyérnyi sajtreszelőn. A sajtreszelő friss szerzemény, kifejezetten
ehhez az alkalomhoz vadásztuk le, mert ezek itt nem ismerik sem a
galuskaszaggatót (miért is kéne nekik, nem esznek olyat), sem a naaaaaagy sajt
reszelőt (sajtot sem nagyon esznek a helyiek). Megszenvedett Marci a galuskaszaggatással,
de a végeredmény megérte, nagyon jó lett!
4 órát
játszottunk ketten a konyhában, közben jó zenéket hallgattunk és amikor a
vendégek is megérkeztek és asztalhoz ültünk, 20 perc alatt szippantódott fel az
egész, de mindenki nagyon dicsérte.
A hortobágyiról
készült 1 azaz egy darab fénykép még a sütőbe helyezése előtt és ez az egyetlen
kép is egyben, amit egész délután és este sikerült készíteni, pedig akartam
fényképezni...
Desszertnek a
kakaós, fahéjas és lekváros palacsinták közül lehetett választani.
A vacsora utáni
szusszanást követően mindenki fürdőruhába bújt és medence partival koronáztuk meg az estét.
No comments:
Post a Comment