Saturday, December 13, 2014

Plázáztunk

Mivel kinőttem néhány ruhadarabomat, szükségessé vált azok pótlása. A környékbeli (sanuri és Denpasar közelebb eső részén lévő) lehetőségeket hamar kimerítettük, így kicsit messzebb, egészen Kutáig kellett elmennünk. Pár szó Kutáról: a Balira bulizni járó ausztrálok többsége itt száll meg. Ennek folyományaként ez a rész hangos, zsúfolt de legalább még lélektelen is, tele van felkapott, drága bárokkal, éttermekkel és egy cseppet sem emlékeztet az igazi Balira... Ezért nem itt lakunk és csak akkor járunk arrafelé, ha nagyon muszáj, akkor sem szívesen. Viszont a szükség nagy úr és több körös gugli csekkolás után is igazolódott, hogy itt valószínűsíthetően vannak olyan boltok, amikben találunk növekvő pocakomra való ruhadarabokat.

A tett színhelye egy pláza, böcsületes nevén Discovery Shopping Mall, ami méretben bármilyen hasonló budapesti bevásárlóközponttal felveszi a versenyt, természetesen némi balinéz stílussal megfűszerezve. Bár világ életemben utáltam a ruhavásárlással, próbálással stb. járó macerát, de be kellett látnom és vallanom – főleg magamnak –, hogy mivel augusztus óta nem volt ilyen élményben részem, azért kicsit élveztem a nézelődést. Mégiscsak nőből vagyok, na!

Végeredményként közepes sikert könyvelhettünk el, már ami a beszerzett áruk fajtáját és mennyiségét illeti, értsd: amiért mentünk, annak csak a felét kaptuk meg. De nem baj, mert így legalább láttunk érdekességeket, pl. karácsonyi készülődést, illetve a hangszórókból balinéz dallammal és ritmussal mixelt klasszikus karácsonyi dalok szóltak  nem mondom, hogy kapásból felismertük őket, némi fülelés és koncentrálás kellett...



És ha már plázáztunk, akkor igazi pláza ebédet csaptunk. Azért a McDo vagy Burgi szintjére nem süllyedtünk le! A bevásárlóközponton belül egy normális, tengerparti panorámás étteremben ebédeltünk – de sajtburgert! 


Egy héttel később ismét visszamentünk a Discoverybe. Na, nem a hely ellenállhatatlan bája vagy az ütős burger miatt (mondjuk az tényleg finom volt...), hanem mert némi morfondírozás és egy újratervezés után már új listám volt a beszerzendő ruhadarabokról. A listán szereplő tételek magunkévá tételét  az egyes boltok lokalizálásával, nézelődéssel, próbálásokkal és több fizetéssel együtt!  egy kerek óra alatt abszolváltuk! Boldogan és elégedetten távoztam új szerzeményeimmel, mint pl. ez a cicás felső. :)


No comments:

Post a Comment