Monday, January 12, 2015

Mi van a parton?

Hűűű, hát ott sok minden jó dolog található a sárga puha homok és a simogató tenger mellett.
A sanuri partot néhányan simán Sanur Beachnek hívják, bár tényleg ez az összefoglaló neve, az egyes partszakaszok saját névvel is bírnak pl. Mertasari Beach, Sindu Beach, Semawang Beach. Van azonban egy sokkal előkelőbb neve is a partnak: Sunrise Beach. Mennyivel szebben hangzik! Ha ránézünk a térképre, a névválasztás nem meglepő, hiszen kelet felé néz...

Miket lehet csinálni? Hagyjuk most a turistabutító aktivitikat: banánozást, waterwalk-ot, stb, stb... Nem ezekre gondoltam! Ezeknél sokkal jobb programok is találhatók. Milyenek?

Gusztustalanul jó fényképek készítése, pl. a parton szépen sorban álló jukungokról, a háttérben pálmafákkal vagy az éppen áldozatot elhelyező balinéz hölgyekről... Persze nem az én képeimből kell kiindulni, mert én csak egy kicsi kompakttal varázsolok. Ez csak ízelítő...



Sima strandolás, vagy akinek olyan munkája van, hogy csak egy laptop kell hozzá, az akár a parton is dolgozhat egy ananász vagy mangó juice társaságában, pl. egy ilyen padon.


Séta, vacsora, kávézás a parti sétányon. Anyukámmal többször is nekivágtunk a parti sétánynak, néha északról délre, máskor pont ellenkező irányba mentünk. Egyszer a part legdélibb pontjáról felsétáltunk az északi végéig, ami kb. 6 km. Én már mentem volna korábban is sétálni, de Marci kérésére, hogy egyedül, pocakosan, ráadásul a nagy melegben inkább ne induljak útnak, végül maradtam itthon. Az egyik első sétánk alkalmával anyukámmal találtunk egy nagyon kellemes kis kávézót, ahol szinte mindig van koffeinmentes kávé. Az asztalok és a kényelmes székek egy nagy fa árnyékában állnak, a szélső asztalokat csak a napágyak és kb 3 méter homok választja el a víztől. Ha szeretnénk, akkor a kávézóhoz tartozó napágyakból is lehet élvezni a pihenést.



Sőt, lehet andalogni a parton kézenfogva a legkedvesebb férjünkkel!

Vadászat. Nem kihívás finom, frissen fogott halakból készült fogásokat találni az ezer kicsi, hangulatos warung vagy a puccos szállodák éttermeiben. Mi a warungokat ajánljuk!




Fakultatív játéklehetőség a sétányon folyamatosan előkerülő és leszólító hölgyek kikerülése, akik „massage?”, „come to market”, „wanna see my shop?” vagy „just looking” (néha rövidebben „lookin’-lookin’ ”) ajánlatokkal állnak elő. Ha mégis bemegyünk a bazárba, akkor szintén fakultatív időtöltés az eladó hölgyekkel történő alkudozás.

És persze Karácsony előtt láthattunk érdekes karácsonyfákat és egy-két télapót is. 



No comments:

Post a Comment