Monday, November 23, 2015

Az első hintázás

Az első önálló hintázásra október elején került sor. Hintában korábban is ültünk már Gedével, de akkor rám volt kötve kendőben. Október elején viszont barátokkal Kemencére mentünk hétvégére, és a szállás kertjében volt egy mini játszótér. Gyerekhintával!

Szombat reggel, hogy Apa hagy aludjon még egy órát, gyorsan felöltöztettem magamat és Fiatalurat és kimentünk a kertbe sétálni. Ekkor fedeztem fel a hintát. Akkor még nem próbáltuk ki, gondoltam majd délután lesz rá alkalom. Ennek három oka volt: 1. a reggeli harmat miatt a hinta ülése vizes volt, 2. jól megkötöttem a kendőben Gedét, nem akartam 5 perc után lekötni őt és 3. az első hinta élményét meg szerettem volna osztani Marci. Mégiscsak nagy szó az első hintázás, éljük át együtt!

Reggeli után Marci átvette az éppen kicsit nyűgösebb gyermek szórakoztatását, amíg én bent szöszöltem valamit a házban. Egyszer csak Marci, vállán a fiával, belép a konyhába és izgatottan meséli, hogy: képzeld, van hinta a kertben. Az én szemeim is felcsillantak, hogy tudom, délután hintáztassuk meg együtt Gedét. Mire ő: 
- Ööö, hát én már beletettem és hintázott. De nyugi, tetszett neki!
- És nem volt vizes az ülés? - kérdem.
- Kicsit talán még igen...

Ezek a képek már délután készültek - a második hintáztatásról.Ahogy Drazsé mondta: három ponton kapaszkodik. :)

No comments:

Post a Comment