Tuesday, August 19, 2014

A járgány

Közlekedni pedig kell!

Mi is így voltunk ezzel Cervivel amikor megérkeztünk, majd kiderült, hogy Gyula Ágival és Andival 3 napra a sziget északi részére látogat és ezzel a bázis kiváló Toyota Avenza-ja is elérhetetlen távolságra kerül tőlünk. Bali nem túlságosan nagy, de azért gyalog, főleg a döglesztő déli hőségben nem egy nagy élvezet gyalog róni a kilométereket. Taxizni lehet, és bár nem túl drága, kicsit már helyiként sajnáltam volna egy autóbérlés sokszorosát kifizetni az ide-oda rohangálásban.

Így jött Simon. Illetve nem is csak önmagában Simon, hanem egy kolegájával. Tudnillik, hogy Simon egyike Bali sok autókölcsönzőnepperének. Még tegnap felhívtam, hogy tudna-e egy olcsó kocsit szerezni nekünk kölcsönbe, majd este dobtunk egy sms-t, hogy akkor ma reggel hozhatná is. Sajnos viszont éppen "elfogyott" a raktárrol a kocsi, így Simon csak 2 nap múlvára tudott kocsit igérni. Nem jó hír... Végső kétségbeesésemben aztán még egy robogóval is beértem volna, de az augusztusi túristainvázó minden kerekes-járművet lefoglalt. Rossz hír.

Aztán ahogy a dolgok Balin intéződnek, intéződött ez is. Illetve Bali szokásokkal szemben, reggel szólt Simon, hogy akkor ma délután mégis csak hozná a kért autót. Nem vagyok itt hozzászokva, hogy valami hamarabb intéződik el mint igérik. Általában inkább csúszni szoktak a dolgok.

De vissza a történetünkhöz. Délután 3-kor, a megbeszéltek elött 2 perccel megjött az autó. Mivel a bérlésnél az ár volt a meghatározó szempont, ezért nem voltak magasak az elvárásaim. A telefonban csak egy Suzuki "Jinny"-t igértek, ami az előzetes felmérések alapján egy 2+2 személyes mini terepjárónak adta magát. És nem is csalodtam. Begördült egy csodaszép, bár koros, kék terep-gépsárkány. Szerencsére a Bamakó óta a terepjárók teljesen belopták magukat a kicsi szívembe, és ez most sem volt másként. Igazi klasszikus járgány, és még légkondi, sőt USB-s zenelejátszó is tartozik hozzá.


Kipróbálni nem volt idő, mert közben Kata is elökerült a suliból, aztán Cervivel még szüttyögtünk, így az első útra még holnapig várni kell. Remélem minden rendben lesz, Katát viszem reggel suliba!

Újra van egy terepjárom, olyan igazi old-school darab... :)

No comments:

Post a Comment