Sunday, August 17, 2014

Szombat esti welcome party

Szombaton Ági, Andi és Gyula elmentek Padang Bai-ba strandolni és kicsit acro-yogazni a fehér homokon. Fantasztikus képeket töltöttek fel facebookra nap közben, mi, aki itthon maradtunk (Marci, Kata és jómagam) talán még titkon kicsit irigykedtünk is, hogy milyen jó napjuk van, bárcsak mi is ott lennénk!


Mivel Balin hamar lemegy a nap, este 6 óra felé már általában kezdjük érezni, hogy lassan jön az est, ezért 6 körül halványan elkezdtünk aggódni, vajon a többiek merre lehetnek. Nem mellesleg gyomrunk erősen jelezte már vacsoraigényét és ezért is kicsit tanácstalanul álltunk, vajon intézzük-e magunk a vacsorákat, mert a többiek esznek útközben vagy várjuk meg őket.

Szerencsére sokáig nem kellett ezen a dilemmán rágódni, mert hamarosan hallottuk a kocsinkat és a motoszkálást a kapu körül. Végre hazajöttek! Igen ám, de vacsoravendéget is hoztak magukkal: Frasert, aki Gyulának egy régi ismerőse és pont most érkezett Balira, egyenesen a reptérről hozták magukkal. Ja, és magukkal szólítottak még kettő illatozó grillcsirkét is! Saláta volt itthon, hét főre is elég, vacsi megoldva!

Gyula kipakolta a lányokat és Frasert, aztán mondta, hogy még el kell szaladnia valahova valami cuccért, mindjárt jön. Amikor Fraserrel éppen felvettük a beszélgetés fonalát, honnan ismerik egymást Gyulával, stb, váratlanul beállított Orsi és még két lány... Orsival még Amedben találkoztunk februárban, amikor a Gusto Resto-ban mennyei magyaros finomságokat ehettünk az éttermében. Az étterem azóta nincs meg, de Orsi maradt Balin. Viszont most mitévő legyek? Maradnak vacsorára vagy sem? Ennyi nagytányérunk még nincs, de ennyi evőeszközünk sincs...

Nemsokára Gyula is előkerült és mit hozott? Még embereket: Miss Catherinet és a barátját, Nathant. Miss Cat Kata és Lili osztályfőnöke volt a Gandhiban és hozzá jártak a lányok külön angolórára is, nagyon cuki nő. A kötelező bemutatkozások, üdvözlések után Cat és Nathan bevetették magukat a konyhába, ahol azonnal nekiláttak pakolni: zöldségeket, bepácolt husikat és grillpálcikákat vettek elő szatyraik bugyraiból és mire észbe kaptunk ők már szeleteltek, tűztek... 


Gyula közben többedik fordulóban hordta be a sörös- és cideres kartonokat, rágcsákat, műanyag tányérokat és poharakat, mindent, ami egy partyhoz kell. Sőt, még két hungarocell lap is előkerült! Őszintén, én álltam, pislogtam és nem tudtam hol vagyok, hova kerültem, mi ez??? Marcinak Orsiék érkezésekor kezdett derengeni, hogy mi most valószínűleg csúnyán egy meglepetés party kellős közepébe csöppentünk! Még poénból be is írtuk a naptárunkba péntek estére, hogy welcome party, de nem gondoltuk, hogy szombaton és ráadásul ilyen lesz! Később Orsi elmesélte, hogy Gyula hétfő óta szervezte a ma estét, egyeztettek facebookon, hogy milyen ennivaló legyen, ki mit hoz. :)


Mikor Gyula végre befejezte a pakolást, mondta, hogy még két ember jön és ők is főzni fognak! Aztán előszedte a grillsütőt, amit ő csináltatott egy helyi mesterrel: egy hordó alját levágatta, hegesztetett rá négy lábat és két fület és vett egy külön rácsot, aminek van egy kis pereme, így akkor sem ér le a husi a porba, ha a rácsot le kell tenni a földre. Az elején kicsit rá kellett segíteni, hogy ne legyenek túl közel a tűzhöz a husik és zöldségek.


Mikor a maradék két ember is befutott (Peter, aki felvidéki magyar gyökerekkel rendelkezik és a Gandhiban énektanár, valamint a barátnője, Enya, aki egy helyi lány), már minden saláta készen állt, a husik és zöldségek pálcikákra tűzve, kint már éppen jó a tűz, mehettünk sütni – ezt a feladatot Nathan vállalta magára, ő felügyelte a sütést. A lányok közben feldíszítették a medencét és a kertet körülöttünk: műanyagpoharakban égtek a gyertyák, a hungarocell lapokat nagyobb kockákra vágták, azokra is kerültek poharak és gyertyák és szépen úsztak a medencében... 



Még két görög istennő is leszállt közénk!


Amikor minden finomság megsült, bent terítettünk, mindenki szedett magának majd kint a tűz körül telepedtünk le. Hmm, nagyon finom lett minden! Gyula nagyon megható köszöntő beszédet (Katának és nekünk) és köszönőbeszédet (a többieknek, akik eljöttek) mondott. 
Éjjel 1-ig voltak itt a vendégek, nagyon jól sikerült a buli! 



No comments:

Post a Comment